Frankje rouwt om Scarponi
NOS WielrennenAangepast

Papegaai en Italië nemen afscheid van Scarponi

In het harnas is hij afgelopen zaterdag tijdens een trainingsrit overleden. En in datzelfde harnas, het tenue van zijn ploeg Astana, zal Michele Scarponi dinsdag begraven worden.

"De fiets was zijn leven. Daarom nemen we afscheid van hem in zijn wielerkleding", legt zijn weduwe Anna Tommasi uit in Il Corriere della Sera. "Voor mij en de kinderen was dat de Michele zoals hij iedere dag thuiskwam van zijn werk."

Michele Scarponi tijdens de Giro d'Italia in 2014

Bestuurder was bekende

Scarponi verongelukte op enkele kilometers van zijn huis in Filottrano. De bestuurder van het betrokken busje was een 57-jarige man, die ook uit de buurt kwam. Het was zelfs een bekende van Scarponi's vader.

"We kennen elkaar goed. Ik ben mijn zoon kwijtgeraakt, maar mijn gedachten zijn ook bij die man", zegt vader Giacomo.

Papegaai neemt afscheid

Ondertussen blijven de condoleances aan de familie binnenstromen. Een bijzondere foto die op de sociale media veel gedeeld wordt, is die van papegaai Frankje op de plek van het ongeluk.

De buurman van Scarponi blijkt de maker van de foto. Hij heeft de papegaai meegenomen naar de plaats van het onheil om hem afscheid te kunnen laten nemen van de wielrenner met wie hij graag een stukje meereed tijdens trainingsritjes.

Michele Scarponi met papegaai Frankje

Ook in de rest van Italië werd er stilgestaan bij de plotselinge dood van de geliefde coureur. Voorafgaand aan alle wedstrijden in de Serie A werd er een minuut stilte gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl