Peter Hyballa
NOS VoetbalAangepast

NEC doet noodgreep en ontslaat Hyballa

NEC heeft coach Peter Hyballa aan de kant gezet. De Nijmeegse club houdt de Duitse coach verantwoordelijk voor de dramatische reeks competitieresultaten.

Van de laatste dertien competitieduels verloor NEC er twaalf; alleen van Heracles Almelo werd gewonnen. NEC is daardoor afgezakt naar de zeventiende plaats, waarmee het hoogstwaarschijnlijk veroordeeld is tot het spelen van nacompetitiewedstrijden.

Volgens algemeen directeur Bart van Ingen had NEC geen andere keus. "Het was een ontzettend zwaar besluit om te nemen. Peter Hyballa heeft zich vanaf dag één voor de volle honderd procent ingezet voor onze club. Hij heeft er alles aan gedaan om betere resultaten te behalen, maar we zien geen uitgangspunten meer voor verbetering. Er telt dan maar één belang en dat is het algemeen belang van NEC."

Hyballa zelf wilde de handdoek niet gooien, maar begrijpt de keuze van de club. "Ik wens NEC het allerbeste toe in de toekomst en hoop dat de club zich handhaaft in de eredivisie."

Van Ingen wilde nog geen uitspraken doen over de opvolging van Hyballa. Oud-speler Patrick Pothuizen is toegevoegd aan de technische staf van de club. Hij komt over van Jong NEC.

Hyballa na Excelsior: ik gooi de handdoek niet

Hyballa moest na de laatste twee duels al woedende supporters tot bedaren zien te krijgen. Hij gaf daarbij aan te blijven vechten voor lijfsbehoud en zelf niet op te stappen.

Tien maanden Hyballa bij NEC: een bewogen huwelijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl