NOS SportAangepast

Ook estafettevrouwen pakken net geen medaille

Het is de Nederlandse 4x100 meter-ploeg niet gelukt om bij de World Relays op de Bahama's een medaille te veroveren. Jamile Samuel, Dafne Schippers, Madiea Ghafoor en Naomi Sedney liepen in 43,17 naar de vierde plaats achter Duitsland, Jamaica en China.

Zwakke wissels houden estafettevrouwen van podium

Alle wissels bij Oranje waren voor verbetering vatbaar, maar met name de laatste van Ghafoor naar Sedney kostte de ploeg veel tijd en mogelijk een medaille, ook al kwam Sedney met een enorme eindsprint nog heel dicht bij het brons.

Schippers was de tweede loopster bij de officieuze wereldtitelstrijd voor estafetteteams en ging als een speer op het rechte stuk. "Zo dicht bij de medailles. Ik denk dat het gewoon mogelijk was, maar helaas waren de wissels niet zo scherp", zei ze na de race.

Met de vierde plaats sleepten de estafettevrouwen, die vorig jaar in Amsterdam Europees kampioen werden, wel een ticket binnen voor de WK atletiek later dit jaar in Londen.

"Als je kijkt hoe dicht we nu bij een medaille zitten met echt beroerde wissels. De snelheid in dit team is zoveel hoger geworden. Als we dat kunnen finetunen gaat er echt iets moois gebeuren op de WK", liet Sedney weten.

Schippers best tevreden: de WK halen, dat was het doel

De mannen grepen gisteren door een verkeerde wissel ook naast een medaille. En omdat ze gediskwalificeerd werden, zijn ze ook nog niet geplaatst voor de 'gewone WK'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl