Willem Vissers, Co Adriaanse, Tom Egbers. Kees Jansma en Pierre van Hooijdonk
NOS VoetbalAangepast

'Feyenoord speelde in Arnhem als een ware kampioen'

De spelersbus van Feyenoord werd zondag bij terugkeer in Rotterdam met vuurwerk en gejuich onthaald. Het einde van de Rotterdamse kwelling is nabij, de vijftiende landstitel gloort. Ook in Studio Voetbal was dat de eensluidende conclusie na het weekeinde waarin Feyenoord overtuigend won bij Vitesse en Ajax ten onder ging bij PSV.

De tafelheren Co Adriaanse, Willem Vissers, Pierre van Hooijdonk en Kees Jansma wilden echter wel kanttekeningen plaatsen bij de 'sleutelwedstrijd' in Arnhem. Vitesse bood volgens de vier analisten wel heel weinig tegenstand, waardoor Feyenoord een relatief makkelijke middag beleefde.

Begrip voor instelling Vitesse

"Het is begrijpelijk dat Vitesse er op een andere manier mee bezig is, ze kunnen voor het eerst in 125 jaar een prijs winnen", zei Vissers, daarmee verwijzend naar de bekerfinale van komende zondag, waarin de Arnhemmers tegen AZ spelen.

'We mogen het nu wel zeggen: dit is het moment voor Feyenoord

"Toch ben ik ervan overtuigd dat Henk Fraser van tevoren heeft gezegd dat hij met Vitesse tot het gaatje wilde gaan", sprak Jansma. "Maar hoe blijf je bij de les als je heel snel een tegengoal krijgt?"

Van Hooijdonk vond dat Feyenoord de winst in Arnhem zelf afdwong. "Ze hebben vandaag als een kampioen gespeeld, net als vorige week tegen FC Utrecht. Feyenoord was vanaf de eerste seconde heel erg agressief."

"Het was een zeer eenzijdige wedstrijd", vulde Jansma aan. "En dat was jammer, want zo kwam de wedstrijd PSV-Ajax ook in een heel ander daglicht te staan."

'Feyenoord speelde tegen Vitesse als een kampioen'

De topper in Eindhoven sprankelde niet. "PSV pakte Ajax aan op de manier zoals het hoort, maar toch speelde het matig", analyseerde Adriaanse. "Ze speelden wel een hoog tempo, maar daardoor werd het spel ook slordig."

"Het effect was wel dat Ajax daardoor totaal niet in zijn spel kwam. Dat heeft PSV goed gedaan. En na de 1-0 van Locadia gingen ze op de counter spelen. Ajax was na rust wel iets beter, maar kon na rust nauwelijks kansen creëren. Dus PSV heeft terecht gewonnen."

'KNVB had Ajax moeten helpen'

Vissers brak nog een lans voor Ajax, dat de krachttoer tegen Schalke duidelijk nog niet verteerd had. "De KNVB moet het zien te regelen met gemeentes. In Portugal gebeurt het bijvoorbeeld ook dat dit soort wedstrijden op maandag wordt gespeeld."

"We zijn blij dat een Nederlandse club het goed doet in Europa, maar daarmee wordt Ajax nu niet geholpen en dat vind ik een beetje onbevredigend."

'PSV heeft Ajax op tempo geklopt, maar speelde niet goed'

Ook het nieuws dat Henk ten Cate de voornaamste kandidaat is om bondscoach van Oranje te worden kwam aan bod. "Van de beschikbare mensen is Ten Cate een goede optie", stelde Adriaanse.

En de vier analisten zien in dat geval graag Ruud Gullit als assistent naast Ten Cate plaatsnemen op de bank. "Ik denk dat ze elkaar wel aardig aanvullen", meende Jansma. "Met Gullit naast Ten Cate kun je wel de wereld in. Nu nog de wereld veroveren..."

'Ten Cate goede kandidaat om nieuwe bondscoach te worden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl