Lionel Messi beslist El Clasico

Messi beslist in slotseconde wervelende El Clásico

Lionel Messi heeft Barcelona in een wervelend duel met Real Madrid de winst bezorgd in El Clásico. De Argentijn schoot - nadat hij gedurende de wedstrijd diverse aanslagen had overleefd - in de laatste seconde de 3-2 binnen.

Barcelona staat dankzij de zege eerste in de Primera Division. De Catalanen staan in punten gelijk met koploper Real, maar het onderling resultaat is beter. Real Madrid heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Doekje tegen het bloeden

Real kwam in het heerlijke duel na een half uur op 1-0. Casemiro scoorde nadat Sergio Ramos de paal geraakt had. Even later zorgde Messi op fraaie wijze voor 1-1. Hij deed dat met een zakdoek in zijn hand. Even daarvoor had Marcelo hem bij een stevige botsing een bloedende lip bezorgd, waarop Messi minutenlang met een doekje in zijn hand over het veld liep om het bloeden te stelpen.

Oud-spelers Ronaldo en Luis Figo zitten op de tribune

Doelman Keylor Navas hield Real na rust met prachtige reddingen lang op de been, maar had geen antwoord op een knal van Ivan Rakitic vanaf de rand van het strafschopgebied.

Real, dat het grootste deel van de tweede helft met tien man speelde nadat Ramos de rode kaart had gekregen voor een woeste tackle op wederom Messi, kwam via een doelpunt van James Rodriguez toch langszij. Terwijl het Madrileense publiek de puntendeling al vierde, was het laatste woord toch aan Barcelona.

Na een razendsnelle aanval werd Messi in stelling gebracht, die in de laatste seconde met zijn 500ste treffer voor Barcelona de zege veiligstelde.