Paulo Dybala na het maken van de 2-0

Juventus maakt geen misstap, Milan doet slechte zaken

Juventus heeft vier dagen na het Champions League-duel in Barcelona geen misstap gemaakt in eigen land. Genoa werd in Turijn eenvoudig met 4-0 aan de kant gezet.

Juventus had na ruim een kwartier de hulp van Ezequiel Muñoz van Genoa nodig om op voorsprong te komen, maar daarna ging het hard. Nog geen anderhalve minuut daarna had Paulo Dybala de score al verdubbeld. Mario Mandzukic nam de derde treffer voor zijn rekening en na ruim een uur bepaalde Leonardo Bonucci de eindstand op 4-0.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden wielrenner Michele Scarponi.

Het moet gek lopen wil Juventus niet voor het zesde jaar op een rij kampioen worden. De voorsprong op nummer twee AS Roma, dat maandag nog op bezoek gaat bij hekkensluiter Pescara, bedraagt elf punten.

Milan

AC Milan deed slechte zaken in de strijd om Europees voetbal. Het verloor in Milaan met 2-1 van Empoli, de nummer zeventien. Suso miste bij een 1-0 achterstand een penalty. Milan staat vijf punten achter op Atalanta, de nummer vijf in de Serie A.

Bij Lazio eiste Balde Diao Keita een hoofdrol voor zich op. Hij scoorde drie keer binnen een tijdsbestek van vijf minuten. Daarmee nam hij de helft van de productie voor zijn rekening tegen Palermo, dat afstevent op degradatie: 6-2.