Youri Tielemans juicht na de zege op Brugge

Anderlecht verslaat Club Brugge, rode kaart Vormer

Anderlecht heeft in de strijd om de Belgische landstitel een belangrijke overwinning geboekt op Club Brugge. De wedstrijd in het Stade Constant Vanden Stock eindigde in 2-0.

Leander Dendoncker schoot na twintig minuten hard raak in de korte hoek en een kwartier later kopte Kara Mbodji de bal al vallend binnen. Beide keren was Youri Tielemans de aangever.

Rood Vormer

Op slag van rust zag het er ineens heel goed uit voor Anderlecht. Club Brugge moest met tien man verder na een rode kaart voor Ruud Vormer. De oud-speler van Feyenoord en Roda JC haalde Tielemans neer en kreeg zijn tweede gele kaart.

In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer. Anderlecht verstevigt met de zege de koppositie. Na vier wedstrijden in de kampioensgroep heeft de ploeg uit Brussel tien punten. Club Brugge, dat het in de reguliere competitie zo goed deed, wacht nog altijd op de eerste overwinning en staat derde.

De kampioen van de minicompetitie (tien wedstrijden) gaat naar de groepsfase van de Champions League. De nummer twee mag meedoen aan de voorronde.