Peter Bosz baalt na de nederlaag tegen PSV
NOS VoetbalAangepast

Ajax-trainer Bosz weigert handdoek in de ring te gooien

Ajax-trainer Peter Bosz beseft dat door de nederlaag bij PSV (0-1) de kans op de landstitel aanzienlijk kleiner is geworden. Toch wil hij de handdoek nog niet in de ring gooien.

"De kans dat we geen kampioen worden is groter dan voor de wedstrijd", zegt Bosz. Aanvoerder Davy Klaassen vult zijn trainer aan: "We hebben een grote achterstand van vier punten. De kans op de titel is nu wel heel klein. Normaal gesproken is dit verschil te groot."

Feyenoord heeft met twee wedstrijden te gaan vier punten voorsprong op Ajax, dat nummer drie PSV tot op drie punten zag naderen. De grote vraag is natuurlijk of de zware wedstrijd tegen Schalke 04 van invloed is geweest. Ajax bereikte donderdagavond pas na 120 minuten de halve finales van de Europa League.

"Die kans is wel aanwezig", zegt Bosz daarover. "Maar ik wil dat niet als excuus gebruiken. We speelden de eerste helft heel slecht."

Klaassen deelt die mening. "De wedstrijd tegen Schalke 04 is niet dé oorzaak, maar het heeft wel invloed natuurlijk. Al vind ik dat spelers van Ajax in staat moeten zijn om twee wedstrijden in een week te spelen."

Bosz is niet teleurgesteld in zijn spelers. "Integendeel. Ik vind dat de jongens vandaag heel goed hebben gewerkt. Ik kan alleen maar mijn waardering uitspreken."

Het is op. Het is klaar nu. Even een paar dagen rust. Iedereen zit er doorheen.

Davy Klaassen

Klaassen: "Zeker aan het einde van de wedstrijd zat iedereen er doorheen. Iedereen wilde wel, maar op een gegeven moment was het wel klaar. Ik vind dat wij de eerste helft gewoon slecht spelen. Als we dat beter hadden gedaan, dan was het misschien niet zo zwaar geworden."

Bij Klaassen is de tank helemaal leeg na het duel in Eindhoven. Uiteindelijk is de teleurstelling heel groot. "Het is op. Het is klaar nu. Even een paar dagen rust. Iedereen zit er doorheen", verzucht hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl