Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst en Henk Fraser, de coach van Vitesse
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst: pas praten als je met de prijs in handen staat

In Amsterdam werd de afgelopen week geduimd en de hoop uitgesproken dat Feyenoord op bezoek bij Vitesse een moeilijke middag zou beleven. Maar de Ajax-fans kwamen bedrogen uit en Feyenoord begon volgens trainer Giovanni van Bronckhorst goed in Gelredome en "speelde het duel vervolgens zakelijk uit".

In aanloop naar het duel in Arnhem werden er meerdere scenario's besproken. Zo werd verondersteld dat Vitesse het misschien rustig aan zou doen met het oog op de naderende bekerfinale, volgende week zondag. Ook werd gesuggereerd dat trainer Henk Fraser, die jarenlang voor Feyenoord speelde, zijn oude club geen averij zou willen toebrengen.

"Er is genoeg geschreven over deze wedstrijd. Maar het enige dat wij in handen hebben, is hoe we zelf beginnen", zei Van Bronckhorst, die Nicolai Jørgensen de score al na tien minuten zag openen. "Aan het eind van de eerste helft vond ik ons al minder spelen. Vanuit de organisatie probeerden we nog de derde te maken."

Derde

Die derde goal viel niet. Na de 0-2 van Jørgensen, na een half uur, verdween het vuur uit de wedstrijd en ontwikkelde zich een vrij saaie vertoning. En zo hoefde Feyenoord zich niet bovenmatig in te spannen en kan het nu in alle rust toewerken naar de laatste twee duels, met Excelsior (7 mei) en Heracles (14 mei).

Maar praten over de Coolsingel, waar Feyenoord de eerste titel sinds 1999 kan vieren, wilde Van Bronckhorst ook na de zege op Vitesse nog niet. "Ik heb zo lang topsport beoefend. Je kunt zoveel roepen en zoveel zeggen. Maar het belangrijkst is dat je het laat zien met je daden. En als je uiteindelijk met een prijs in handen staat, dan is dat het moment dat je kunt praten."

Fraser: niet op scherpst van de snede

Fraser had niet het idee dat zijn spelers er niet vol voor gingen. "Het is gevaarlijk om zo'n constatering te doen. Maar we speelden niet op het scherpst van de snede", bekende Fraser.

"En dat is jammer, want Feyenoord is een mooie tegenstander. Misschien zit het onbewust in het koppie. Op z'n minst had ik een goede wedstrijd willen spelen. En dat is niet gebeurd en ik heb niet genoten. Dat moet volgende week een ander verhaal zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl