In samenwerking met
RTV Oost

'Hij lag erbij alsof hij overreden was'

Een jongen plat op zijn buik, midden op de weg van Markelo naar Goor in Twente. Zijn arm lag in een vreemde hoek en onder zijn benen lag zijn gekantelde fiets. Ron Gerritsen schrok enorm toen hij op de terugweg van een optreden met zijn band deze jongen aan de andere kant van de weg zag liggen. "Hij lag erbij alsof hij overreden was."

Maar dat was niet zo, bleek toen een van de bandleden ging kijken hoe de fietser eraan toe was. "Direct nadat we de jongen hadden aangetikt, deed hij zijn ogen open en krabbelde hij overeind", vertelt Gerritsen RTV Oost.

"Wil je dit alsjeblieft NOOIT meer in je eentje doen?"

De jongen had te veel gedronken en was waarschijnlijk tijdens het fietsen in slaap gevallen. Midden op de rijbaan, vlak bij een bocht. "Als daar een auto of bus had gereden, had die de jongen zomaar over het hoofd kunnen zien."

Geschrokken zette Gerritsen een foto op Facebook. "Dit keer trof je een stel alerte muzikanten die terugkwamen van een avondje optreden in Friesland. Ik wil er niet eens aan denken hoe het een volgende keer zou kunnen gaan." Het bericht is inmiddels meer dan 650 keer gedeeld.

Het bericht is bedoeld als waarschuwing voor andere jongeren die weleens op de fiets stappen na het drinken. "Veel Goorse jongeren die in Markelo gaan stappen, moeten soms in hun eentje naar huis. Wij zijn zelf ook jong geweest en snappen heus wel hoe dat er dan aan toe gaat", vertelt hij. "Maar in dit soort situaties wil niemand verzeild raken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl