NOS Nieuws

Nep-loverboys en lovergirls ingezet op Apeldoornse kermis

In Apeldoorn zijn gisteravond op de kermis nep-loverboys en lovergirls ingezet. Onder toezicht van de politie spraken ze verschillende meisjes van tussen de dertien en vijftien jaar aan met de vraag of ze meegingen voor een fotoshoot of voor opnames voor een nieuw tv-programma.

Volgens preventiewerker Marlies Verbruggen van het Jongeren Informatie Punt, dat de actie coördineerde, waren er van de ongeveer tien benaderde meisjes maar één of twee die nee zeiden. "Ze wilde bijvoorbeeld eerst met hun ouders overleggen."

De aangesproken jongeren die wél interesse hadden, zijn niet echt meegenomen door de 'loverboys'. "Als ze zeggen dat ze meewillen, stopt het direct", zegt Verbruggen. "We gaan daarna met ze in gesprek. Het is een totaal vreemde met een heel mooi verhaal, maar ze hebben niet gedacht aan hun veiligheid. De meeste meiden schrokken er wel een beetje van."

Het is niet voor het eerst dat nep-loverboys en lovergirls zijn ingezet. Eerder zette het Jongeren Informatie Punt ook lokkers in in andere plaatsen, zoals Winterswijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl