Vertwijfeling bij Lionel Messi

Onmachtig Barça kan stunt niet herhalen tegen Juve

Juventus heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Tegenstander Barcelona was niet opnieuw in staat tot een stunt en kwam, na de 3-0 nederlaag in Italië, thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

In de vorige ronde verraste Barça vriend en vijand door een 4-0 nederlaag weg te poetsen tegen Paris Saint-Germain. Maar PSG is Juventus niet. De ervaren Italianen hoefden in Camp Nou geen moment te vrezen.

Goede Kuipers

Barcelona viel wel aan, maar achterin bij Juventus hield het granieten duo Bonucci/Chiellini zich ferm. Bovendien werden de pogingen van Neymar en Luis Suárez een strafschop te versieren keer op keer door de goed fluitende Björn Kuipers doorzien.

De beste kans voor rust was wel voor de thuisploeg. Lionel Messi schoot echter in kansrijke positie ver naast. Aan de andere zijde stuitte Gonzalo Higuaín op doelman Marc-André ter Stegen.

Messi mist

In de tweede helft werd de druk op de bezoekers nog wat opgevoerd. Maar dat dit niet de avond van de Catalanen zou worden, bleek wel toen Messi de bal over het doel volleyde, terwijl keeper Gianluigi Buffon in geen velden of wegen was te bekennen.

Naarmate de tweede helft vorderde, berustte het aanvankelijk kolkende Camp Nou in zijn lot. Het geloof in nog een stunt vloeide weg, bij de fans en bij de spelers. Juventus bleek over twee wedstrijden de terechte winnaar.

Kraker

Barcelona kan niet te lang treuren over de Europese uitschakeling. Zondagavond wacht de kraker in de Spaanse competitie tegen Real Madrid, die de Catalanen moeten winnen om in de race te blijven voor de Spaanse titel.