Nicolai Jorgensen
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord verwacht Jørgensen, El Ahmadi en Kongolo terug

Giovanni van Bronckhorst verwacht zondag weer te kunnen beschikken over Nicolai Jørgensen, Karim El Ahmadi en Terence Kongolo. "Het ziet er goed uit", zegt de trainer van de koploper.

Topscorer Jørgensen kwam sinds de Klassieker tegen Ajax niet meer in actie voor Feyenoord. De Deen viel in het 2-1 verloren duel al na twaalf minuten uit met een hamstringblessure. Zondag leek hij tegen PEC Zwolle te gaan starten, maar tijdens de warming-up haakte hij af. "De blessure van Jørgensen is zeker geen stress of spanning. Zondag kan hij gewoon spelen", benadrukt Van Bronckhorst.

Geen stress bij koploper Feyenoord

El Ahmadi en Kongolo

El Ahmadi ging afgelopen zondag tegen PEC Zwolle (2-2) naar de kant vanwege een kwetsuur aan zijn lies. Kongolo (bovenbeen) stond anderhalve maand buitenspel. Hij liep in maart de blessure op in het verloren duel met Sparta Rotterdam (0-1).

Feyenoord staat met vier wedstrijden voor de boeg eerste in de eredivisie. Op één punt achterstand volgt Ajax. Volop spanning dus. "Dat is normaal in de top", zegt Van Bronckhorst. "We zijn vanaf dag één bezig om met de spanning om te kunnen gaan. Een mental coach in laten vliegen? Nee, zo werkt het niet. En ik denk dat wij mentaal heel sterk zijn."

FC Utrecht

Feyenoord speelt zondag om 14.30 uur tegen FC Utrecht in de Kuip. De Rotterdammers moeten het doen zonder Sven van Beek, Bilal Başacıkoğlu, Par Hansson en Rick Karsdorp. Ajax ontvangt om 16.45 uur sc Heerenveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl