Fred Rutten op de tribune bij een interland van Jong Oranje
NOS VoetbalAangepast

Rutten noemt Oranje een moeilijke case

Fred Rutten weet niet wie de KNVB aan moet stellen als opvolger van de in maart ontslagen bondscoach van het Nederlands elftal Danny Blind. "Alle wenskandidaten voor het bondscoachschap zijn óf niet beschikbaar óf willen niet. Dat maakt dit een hele moeilijke case", aldus Rutten.

Fred Rutten over Oranje

Totaal ander vak

De voormalig coach van onder meer Schalke 04, PSV en Feyenoord zit zelf zonder club sinds zijn ontslag in januari bij Al-Shabab uit de Verenigde Arabische Emiraten. Toch ziet Rutten zichzelf niet direct als de juiste kandidaat. "Ik ben niet thuis in het bondscoachschap, want ik heb alleen maar clubs getraind."

"Het is een totaal ander vak, een andere beleving ook dan het coachen van een club", legt Rutten uit. "Als je de hele week met spelers werkt, is het veel makkelijker keuzes maken dan wanneer je die spelers slechts een enkele keer ziet."

De KNVB streeft ernaar om in juni een nieuwe bondscoach te benoemen. De eerstvolgende interland van Oranje is de vriendschappelijke wedstrijd tegen Marokko op 31 mei. Op 9 juni gaat de WK-kwalificatie van Nederland verder met een thuisduel met Luxemburg. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl