Mike Havenaar euforisch nadat hij ADO Den Haag op 3-0 heeft gebracht.

ADO boekt derde zege in zeven dagen

ADO Den Haag heeft voor de derde keer in zeven dagen drie punten gepakt. De ploeg van coach Alfons Groenendijk won in eigen huis met 4-3 van FC Groningen en is inmiddels opgeklommen naar de dertiende plaats.

Groningen had woensdag voor het eerst in elf eredivisiewedstrijden weer een overwinning geboekt, maar tegen ADO bakte de ploeg van trainer Ernest Faber er lange tijd niets van. De thuisploeg heerste op alle fronten en leidde na 23 minuten al met 3-0.

Danny Bakker opende na een klein kwartier de score door een inzet van Aaron Meijers te verlengen. Dion Malone kreeg de bal niet veel later met enig geluk voor de voeten en zorgde voor 2-0. Op aangeven van Sheraldo Becker kopte Mike Havenaar ongehinderd de 3-0 binnen.

Groningen stelde daar niets tegenover en begon ook nog eens slecht aan de tweede helft. Na schrikbarend slecht verdedigen van de bezoekers liep Malone eenvoudig de 4-0 binnen.

• ANP
    Dion Malone maakt kort na rust de 4-0....
  • ANP
    ...maar helpt FC Groningen ook terug in de wedstrijd door een strafschop te veroorzaken.
  • ANP
    Bryan Linssen maakte twee goals tegen ADO Den Haag, maar dat was niet genoeg voor een punt.

ADO helpt Groningen

Diezelfde Malone gaf Groningen echter ook weer wat hoop. Hij trok Drost omver, waarna Mimoun Mahi vanaf elf meter scoorde.  De nummer tien van de eredivisie was wakker, zocht vol de aanval en kwam via een van richting veranderd schot van Bryan Linssen op 2-4.

Daarna was het toch nog even bibberen voor ADO. Groningen bleef met prima spel de aanval zoeken en invaller Alexander Sørloth kreeg toch vier keer toe een goede kans. De Noor miste echter keer op keer.

Linssen zorgde in de extra tijd nog wel voor 3-4, maar die treffer kwam te laat om het nog echt spannend te maken.