NOS SportAangepast

Davis Cup: Bosnië-Nederland in balans

Haase zet Oranje op voorsprong met zege op Basic

De stand in het Davis Cup-duel tussen Nederland en Bosnië-Herzegovina is na de eerste dag in evenwicht. De winnaar van de ontmoeting in Zenica strijdt om promotie naar de wereldgroep.

Robin Haase kwam als eerste de baan op en hij bracht Oranje aan de leiding. De Hagenaar versloeg Mirza Basic met 6-4, 6-2, 5-7, 6-3. Soepel ging het niet voor Haase, die op de wereldranglijst 122 plaatsen hoger staat dan Basic.

Haase speelde zelf met name in de derde en vierde set niet overtuigend, maar hij ergerde zich ook groen en geel aan een paar Bosnische fans die er alles aan deden om Haase uit zijn spel te halen. Dat lukte bijna, maar Haase won toch.

Waar Haase zich dus over de onrust heen kon zetten, kon Thiemo de Bakker de kalmte niet vinden. Hij verloor kansloos in drie sets van de Bosnische kopman Damir Dzumhur: 6-2, 6-2, 6-2.

De Bakker speelde zijn laatste partij begin oktober 2016. Een elleboogblessure hield hem sindsdien aan de kant. Door de afmelding van Igor Sijsling kreeg hij toch een uitnodiging, maar al snel bleek dat De Bakker, afgegleden naar de 434ste plek op de ATP-ranking, niet opgewassen was tegen Dzumhur (ATP-73).

In een mum van tijd stond Dzumhur met 4-0 voor in de eerste set en eigenlijk was dat al de beslissing. Alleen in de derde set kon De Bakker even mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl