Lionel Messi
NOS VoetbalAangepast

Nieuwe voorzitter wil 'alles doen' om Messi te helpen

De eerste taak van de nieuwe voorzitter van de Argentijnse voetbalbond is het aanvechten van de veelbesproken schorsing van Lionel Messi, want de sterspeler is hard nodig in de moeizame strijd om een WK-ticket.

"De straf is onterecht. We gaan er alles aan doen om die via een hoger beroep te verminderen", liet Claudio Tapia weten, vlak nadat hij tot voorzitter was benoemd.

"Maar we moeten ook onze coach steunen", ging Tapia verder. "Alles wat nodig is om Argentinië op het WK te krijgen, moeten we doen. Zodat wij het WK krijgen dat we verdienen."

Nieuwe voorzitter wil 'alles doen' om Messi te helpen

Messi werd door de FIFA voor vier interlands geschorst omdat hij tegen Chili grensrechter Marcelo Van Gasse zou hebben uitgescholden. De Argentijn, die zelden in opspraak is, kwam met de opvallende verklaring dat hij het "tegen de lucht" had.

Reputatie besmeurd

Messi's club Barcelona is geen partij in deze zaak, maar kwam wel in het verweer. "Lionels reputatie is ten onrechte besmeurd. We zijn verbaasd en verontwaardigd over een straf die buiten alle proporties is", stelde de club in een statement.

Messi miste door zijn schorsing het WK-kwalificatieduel met Bolivia. Die ging prompt met 2-0 verloren. Ook bij de interlands tegen Uruguay, Venezuela en Peru moet hij toekijken. Pas voor het laatste kwalificatieduel met Ecuador is hij weer beschikbaar.

Geen rechtstreekse kwalificatie

Argentinië staat vijfde in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie en dat is niet genoeg voor rechtstreekse kwalificatie. Chili en Uruguay staan één punt voor en Colombia twee punten. Brazilië gaat aan kop en is al zeker van deelname aan het WK.

De eerste vier landen in de groep plaatsen zich voor het WK 2018 in Rusland. De nummer vijf wacht een play-off.

Lionel Messi in discussie met de grensrechter

Werk aan de winkel dus voor Tapia, die de enige kandidaat was in de race voor het Argentijnse voorzitterschap. Hij is oud-voetballer en voormalig technisch directeur/voorzitter bij derdeklasser Barracas Central.

Argentinië speelde in 2014 de WK-finale, maar daarna werd het onrustig bij de bond. Voorzitter Julio Grondona, die 35 jaar aan het roer stond, overleed, de bond staat er financieel slecht voor en vanwege onenigheid over uitzendrechten lag de nationale competitie een paar keer stil.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl