NOS VoetbalAangepast

Makkelie had Vilhena een gele kaart gegeven

'Speelt Vilhena de Klassieker wel of niet?'

Donderdagochtend krijgt Tonny Vilhena de uitspraak in zijn beroepszaak te horen. Tijdens de behandeling van de zaak, kreeg de voetballer van Feyenoord steun uit onverwachte hoek. Scheidsrechter Danny Makkelie zei dat een gele kaart had volstaan.

Vilhena raakte in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam tegenstander Mathias Pogba met een elleboog. De aanklager betaald voetbal eiste aanvankelijk vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Feyenoord ging daartegen in beroep, waarna de aanklager de strafeis verhoogde naar vier duels onvoorwaardelijk. Bovendien verruimde hij de tenlastelegging met het slaan van een tegenstander.

Als de aanklager zijn zin krijgt, mist Vilhena de wedstrijd tegen Ajax van komende zondag en de duels met Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en FC Utrecht.

Feyenoord heeft op vrijspraak ingezet. Volgens de advocaat van Feyenoord, Joris van Benthem, is er onvoldoende bewijs voor een veroordeling. Vilhena heeft altijd volgehouden dat er geen sprake is van een bewuste elleboogstoot.

Scheidsrechter had geel gegeven

Zijn uitleg lijkt te worden ondersteund door de verklaring van Makkelie, de scheidsrechter tijdens de wedstrijd. Hij was op verzoek van Feyenoord bij de beroepszaak aanwezig als getuige. Het incident was Makkelie tijdens de wedstrijd ontgaan, maar als hij het wel gezien had, zou hij hebben volstaan met een gele kaart.

Van Benthem dwong eerder vrijspraak of strafvermindering af voor Rick Karsdorp, Eljero Elia, Michiel Kramer (twee keer) en Simon Gustafson.

Vilhena deelt elleboogstoot uit aan Pogba

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl