NOS WielrennenAangepast

Kristoff wint tweede etappe Driedaagse De Panne

Kristoff de snelste in Koksijde

Alexander Kristoff heeft net als in 2015 de tweede etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Noor van Katusha klopte in de sprint van het 22 man sterke eerste deel van het peloton Edward Theuns en Marcel Kittel.

Klassementsleider Philippe Gilbert deed goede zaken. Net voordat in het laatste uur tien vroege vluchters, onder wie Pim Ligthart en Brian van Goethem, werden ingerekend, brak het peloton. De Belgisch kampioen behoorde tot de eerste groep, waarin de Australiër Luke Durbridge (de nummer twee na de eerste dag) ontbrak.

In de plaatselijke rondes in Koksijde pakte Gilbert bovendien nog twee keer 3 bonificatieseconden en kreeg zo de witte leiderstrui steeds steviger om zijn schouders.

Coen Vermeltfoort van Roompot sprintte naar de achtste plaats en werd daarmee de beste Nederlander. Ook Van Goethem, Ligthart en Boy van Poppel wisten zich in de eerste groep te handhaven.

Donderdag twee etappes

Donderdag wordt de Driedaagse afgesloten met een korte rit in lijn (118 kilometer) en een individuele tijdrit van 14,2 kilometer. Daarin verdedigt Gilbert een voorsprong van vijftig seconden voorsprong op de Deen Matthias Brändle. Kristoff staat op 1.07 derde in het algemeen klassement. Pim Ligthart staat op de vijfde plaats, hij moet morgen 1.16 goedmaken op Gilbert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl