NOS NieuwsAangepast

Drie verdachten opgepakt voor beleggingsfraude met windmolens

De FIOD heeft in een langlopend onderzoek naar beleggingsfraude drie verdachten opgepakt. Het onderzoek gaat over fraude met beleggingen in windmolenparken en vastgoed waarmee zeker 8 miljoen euro is gemoeid.

De fiscale politie deed gisteren huiszoeking in Zutphen, Steenderen, Hengelo en Terschuur. Ook werden invallen gedaan bij vijf bedrijven in Amersfoort , Den Haag, Lelystad en Arnhem. Er is beslag gelegd op onder meer documenten en dure oldtimers.

Het gaat om beleggingen in de projecten Hollandsche Wind en Noordenwind. De initiatiefnemers beloven investeerders die geld steken in windmolenparken en vastgoed hoge rendementen. Justitie vermoedt dat het ingelegde geld anders wordt besteed en dat er sprake is van een piramidespel. De verdachten zouden inmiddels nieuwe beleggingsproducten uitgeven onder de namen Morvan Capital en Bright Invest.

Grote bedragen

Het onderzoek begon nadat meerdere banken bij de FIOD melding hadden gemaakt van onverklaarbare grote bedragen die werden overgemaakt.

Eind vorig jaar en vorige maand legden de FIOD en het Openbaar Ministerie al beslag op bankrekeningen en onroerend goed met een geschatte waarde van ruim 3 miljoen euro. Het totale fraudebedrag kan nog oplopen, omdat het onderzoek nog niet is afgerond.

De FIOD onderstreept overigens dat het onderzoek naar beleggingsfraude niets te maken heeft met de gelijknamige HollandseWind van Eneco of met de Vereniging Noordenwind uit Leeuwarden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl