NOS WielrennenAangepast

Gilbert imponeert in openingsrit Driedaagse De Panne

Gilbert wint eerste rit in Driedaagse De Panne

Philippe Gilbert heeft op imposante wijze de eerste etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Belg van QuickStep loste op de tweede doorkomst van De Muur zijn medevluchters en reed solo naar de streep in Zottegem.

Na een onrustige koers ontstond bij het begin van de laatste twee omlopen een kopgroep. Op De Muur reed Gilbert in één ruk naar de kop van de wedstrijd toe. De vluchters bleven weg door de inspanningen van Gilbert en zijn ploegmaat Dries Devenyns.

Gilbert blijft versnellen

Toen De Muur opnieuw opdoemde, versnelde Gilbert weer. Luke Durbridge had op de top slechts vijf seconden achterstand, maar de Australische tijdrijder van Orica kon het gaatje in de laatste vijftien kilometer niet dichten. Sterker, de marge groeide uiteindelijk uit tot zeventien seconden. De Italiaan Simone Consonni kwam als derde renner over de streep.

"Ik ben de hele ploeg dankbaar, maar vooral Dries", zei Gilbert na afloop. "Ik heb deze zege voor een groot deel aan hem te danken." Het was de eerste overwinning van 2017 voor de Belgisch kampioen, die afgelopen week in E3 Harelbeke en Dwars door Vlaanderen tweede werd.

Boy van Poppel (Trek) was op de veertiende plaats de beste Nederlander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl