Ruud Gullit
NOS VoetbalAangepast

Gullit lonkt naar bondscoachschap

Heel veel trainers hebben al laten weten dat ze niet zitten te wachten op de baan van bondscoach van Oranje. Zo niet Ruud Gullit (54). In een interview met het Engelstalige tv-kanaal beIN Sports zegt Gullit dat hij belangstelling heeft voor de functie. "Het is een eer om coach te zijn van de nationale ploeg."

Wel zegt Gullit dat er het nodige moet veranderen bij de KNVB. "Niemand neemt daar verantwoordelijkheid. De mensen die nu naar voren zouden moeten stappen, doen dat niet."

"De bond had twee jaar geleden moeten kiezen voor Ronald Koeman. Daar is de grootste fout gemaakt. Sindsdien is het alleen maar bergafwaarts gegaan."

Gullit heeft wel oren naar bondscoachschap

Afgrijzen

Ook Gullit bekeek het duel met Bulgarije vol afgrijzen. "De nederlaag tegen Bulgarije was een ramp. Het is nu nagenoeg onmogelijk om ons nog te kwalificeren voor het WK. Maar toch denk ik dat het nog kan. Iedereen die bondscoach hoopt te worden denkt dat."

Gullit stond eerder op de nominatie om assistent te worden van Danny Blind. "Ik was bereid om Oranje te helpen. Maar ik wilde geen contract van dezelfde duur als Blind. Dat zou betekenen dat ik van anderen afhankelijk zou zijn en dat wilde ik niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl