Fred Grim praat met Matthijs de Ligt
NOS VoetbalAangepast

Interim-bondscoach Grim lijkt De Ligt in te ruilen voor Hoedt

Het Nederlands elftal heeft in Alkmaar zijn eerste training afgewerkt zonder de ontslagen Danny Blind, maar mét interim-bondscoach Fred Grim. Oranje oefent dinsdagavond in de Amsterdam Arena tegen Italië.

Afgaande op de partijvorm lijkt Grim de basis van Oranje op een plaats te wijzigen: Matthijs de Ligt moet plaatsmaken voor Wesley Hoedt. Wellicht omdat de 17-jarige De Ligt in Bulgarije bij zijn debuut in de fout ging bij de eerste tegengoal, maar misschien ook omdat hij kampt met knieklachten. Verder is Oranje volledig fit voor de oefenwedstrijd tegen Italië.

Vermoedelijke opstelling: Jeroen Zoet; Rick Karsdorp, Wesley Hoedt, Bruno Martins Indi, Daley Blind; Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Davy Klaassen; Arjen Robben, Bas Dost, Quincy Promes.

De spelers met een geel hesje krijgen vermoelijk een basisplaats

Voor het eerst in twintig jaar wordt Oranje morgen tijdens een interland geleid door een interim-bondscoach. Grim volgt Jan Rab op, die in 1997 in het Parc des Princes op de bank zat bij een oefenduel met Frankrijk. Guus Hiddink was toen herstellende van een operatie aan zijn darmen.

Strakke koppies

Rond het middaguur stapten er voornamelijk strakke koppies uit de spelersbus. Grim kwam als tweede uit de bus en liep meteen het stadion in. Daley Blind stopte even voor een kort praatje en om een shirt te signeren. Het laatste kwartier van de training was openbaar voor de media.

  • ANP
    Davy Klaassen en Daley Blind zijn op weg naar de training van Oranje in Alkmaar
  • ANP
    Bij Wesley Sneijder staat het gezicht nog altijd op onweer..
  • ANP
    ..al neemt hij nog wel even tijd voor een supporter
  • ANP
    En ook Matthijs de Ligt meldt zich bij het stadion van AZ

Het is de bedoeling dat Grim het Nederlands elftal maar één interland helpt. De KNVB gaat de komende weken op zoek naar een nieuwe bondscoach, die de nationale ploeg misschien nog naar het WK van volgend jaar in Rusland kan leiden.

Oranje oefent op 31 mei tegen Marokko. Na een vriendschappelijk duel met Ivoorkust (4 juni) volgt op 9 juni de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl