NOS SportAangepast

Dichtslaande toiletdeur helpt Johnson WK matchplay winnen

De Amerikaan Dustin Johnson heeft zijn derde opeenvolgende toernooioverwinning behaald. De nummer één van de wereld was in de finale van het WK matchplay in Austin te sterk voor de Spanjaard Jon Rahm.

De 32-jarige Johnson nam in het met bijna tien miljoen dollar gedoteerde toptoernooi op de derde hole een voorsprong. Na acht holes stond hij al vijf holes voor. Rahm vocht zich knap terug in de wedstrijd, maar kon het gat net niet meer dichten.

Toiletdeur

De 22-jarige Spanjaard, die gezien wordt als een van de toekomstige topgolfers, liet op de laatste hole een kans op een play-off liggen. Zijn laatste slag richting de green mislukte, omdat hij afgeleid werd door een dichtslaande toiletdeur. "Absoluut, daarom ging het mis. Ik maakte mijn slag af, maar was mijn focus al kwijt."

Jon Rahm gebaart naar Dustin Johnson

Johnson, die in Texas 112 holes speelde en nooit achter stond, won uiteindelijk met 1 up. Hij heeft nu alle vier WGC-toernooien, na de majors de topevenementen, al een keer gewonnen en begint volgende week als de favoriet aan de Masters op Augusta.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl