NOS NieuwsAangepast

Schippers gaat door als enige informateur

Edith Schippers blijft als enige informateur de kabinetsformatie begeleiden. Bronnen in Den Haag bevestigen de berichtgeving van De Telegraaf daarover. Schippers is nu verkenner en brengt morgen verslag uit aan de Tweede Kamer.

Er komt dus geen tweede informateur bij de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Volgens de krant zou GroenLinks erover hebben getwijfeld of er geen extra informateur moest komen.

Volgens politiek verslaggever Xander van der Wulp is het nieuws geen verrassing. "Alle partijen waren in de verkenningsfase erg tevreden over haar. Het zou onlogisch zijn voor een andere informateur te kiezen." Komende dinsdag wordt tijdens een debat in Tweede Kamer definitief de informateur benoemd.

Schippers besloot eerder dat ze in een volgend kabinet niet meer beschikbaar is als minister. "Dat maakt het makkelijker voor haar om deze rol op zich te nemen", zegt Van der Wulp. "Niemand kan zeggen dat het in haar eigen belang is."

Bij de vorige formatie ging verkenner Henk Kamp ook door, maar de VVD'er kreeg toen wel een tweede informateur naast zich: de voormalige PvdA-leider Wouter Bos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl