Teleurstelling bij Wesley Sneijder

Sneijder neemt het op voor de bondscoach

Wesley Sneijder miste "scherpte en agressiviteit" bij het Nederlands elftal in het verloren WK-kwalificatieduel met Bulgarije (2-0). "De echte wil om te winnen was er niet", vindt de middenvelder, die in Sofia na rust mocht invallen.

"Het klopt niet met de manier waarop we de afgelopen week hebben getraind, en dan beginnen we de wedstrijd op zo'n slechte manier. Het lijkt erop dat we weer een kans op een groot toernooi aan het vergooien zijn."

'Ik verdedig de bondscoach'

De kritiek aan het adres van bondscoach Danny Blind is volgens Sneijder niet terecht. "Hier moet ik de bondscoach wel verdedigen. Als je kijkt hoeveel mutaties Oranje heeft moeten ondergaan, dan is dat is lastig. Zelfs vlak voor de wedstrijd kreeg hij daar mee te maken."

In tegenstelling tot Oranje vindt Sneijder dat Bulgarije wel alles had gegeven voor een optimaal resultaat. "Bulgarije heeft er vanaf het begin bovenop gezeten, dat verdient een compliment. Zo zie je meer dat het niet alleen om kwaliteit gaat, maar ook hoe je aan een wedstrijd begint."

Sneijder: geen scherpte en agressiviteit bij Oranje

Strootman: niet Oranje-waardig

"Alles wat ik zeg, is te veel", aldus Kevin Strootman. "De eerste helft was dramatisch. We creëren niks en hebben pas in de 44ste minuut het eerste schot op doel. Dit is niet Oranje-waardig..."

Strootman wil de schuld niet bij bondscoach Danny Blind leggen. “We moeten bij onszelf te rade gaan. Met deze bondscoach hebben we ook goede wedstrijden gespeeld. Dat we niet ons niveau halen, komt door onszelf.”

Strootman: ik speelde slecht, dat is een feit

Wesley Hoedt snapt niet waarom hij zaterdag niet mocht beginnen in Sofia. "Ik moet het accepteren, maar hoef het niet te begrijpen. "Omdat De Ligt rechtsbenig is", herhaalde Hoedt een vraag die aan hem werd gesteld.

"Van Dijk en Bruma zijn allebei rechtsbenig. Ze deden het goed samen. Waarom kunnen er dan geen twee linksbenige spelers samen voetballen."

Uitgerekend De Ligt had schuld aan de openingstreffer van Bulgarije en ging ook niet vrijuit bij de 2-0. Blind wisselde de zeventienjarige verdediger van Ajax in de rust voor Hoedt.

'Stap voor mij, maar slecht voor ons'

"Ik ben blij dat ik mijn debuut heb gemaakt", zei de invaller. "Dit was een volgende stap in mijn loopbaan. Maar deze nederlaag is slecht voor ons. We hebben het niet goed gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl