NOS WielrennenAangepast

Valverde op rozen in Catalonië, dagzege Impey

Alejandro Valverde is hard op weg naar zijn tweede eindzege in de Ronde van Catalonië. De Spanjaard van Movistar verdedigde zijn leiderstrui in de zesde en voorlaatste etappe met verve.

Valverde op rozen in Catalonië, dagzege Impey

De rit over 190 kilometer van Tortosa naar Reus kende drie cols van de derde categorie, en een van de eerste op 40 kilometer van de meet. Het meeste vuurwerk vond plaats op de eerste heuvel. Daarop reden vijftig man weg. Onder hen alle grote namen, op Chris Froome (tweede in het klassement) na.

In de afzink van de zwaarste col reden Alessandro De Marchi en Dario Cataldo weg uit die groep, maar hun poging strandde op de streep. Orica-renner Daryl Impey won de sprint en Valverde werd tweede. De Marchi werd nog vijfde, de Nederlander Nick van der Lijke (Roompot) zesde.

Alejandro Valverde is de grote man in Catalonië

Valverde is Froome, die in een tweede groep op 25 minuten binnenkwam, nu kwijt. Zijn voornaamste concurrent is nu Alberto Contador, op 53 seconden. Steven Kruijswijk steeg naar de zevende plaats in het klassement, Bauke Mollema stapte onderweg af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl