Sep Vanmarcke tijdens Omloop Het Nieuwsblad.

Zieke Vanmarcke doet niet mee aan Gent-Wevelgem

Sep Vanmarcke zal zondag niet deelnemen aan Gent-Wevelgem. De Belgische voorjaarsspecialist, die na veel jaren in Nederlandse dienst dit seizoen de kleuren van het Amerikaanse Cannondale-Drapac verdedigt, kampt met maagklachten.

Vanmarcke ging vrijdag wel gewoon van start in de E3 Harelbeke, maar kreeg in de finale te maken met fysiek ongemak. "In de finale moest ik de hele tijd braken. We hebben daarom besloten dat ik niet ga starten in Gent-Wevelgem. Ik probeer snel weer beter te worden."

Vorig jaar eindigde Vanmarcke nog als tweede achter Peter Sagan in Gent-Wevelgem. Ook bij zijn debuut in 2010 werd hij tweede. Dit jaar werd hij al derde in Omloop Het Nieuwsblad.

Bij afwezigheid van hun kopman mogen Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld en sprinter Wouter Wippert zondag waarschijnlijk voor eigen kans gaan. Van Baarle eindigde vrijdag in Harelbeke nog verdienstelijk als negende.

Bij Lotto-Jumbo, dat vooralsnog bezig is aan een teleurstellend voorjaar, zijn Lars Boom en Dylan Groenewegen de speerpunten. Woensdag werd Groenewegen knap vijfde in Dwars door Vlaanderen.

Ook Niki Terpstra (Quickstep) en Moreno Hofland (Lotto-Soudal) zullen met ambities aan de start verschijnen in Gent.

Het parcours van Gent-Wevelgem

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl