Weer plakkaten op winkelpand Rotterdam-Zuid
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Weer grote Turkse plakkaten in Rotterdam-Zuid

De winkel annex wedkantoor aan de Beijerlandselaan in Rotterdam, die vorig weekend was volgeplakt met Turkse verkiezingsposters, is opnieuw beplakt. Dit keer met stickers van Turkse vlaggen en het woord 'ja' in het Turks.

Vermoedelijk zijn de afbeeldingen bedoeld als een verwijzing naar het referendum in Turkije, waarmee president Erdogan midden volgende maand zijn macht wil vergroten.

Burgemeester Aboutaleb doet deze keer niets tegen de afbeeldingen. Hij verwacht niet dat de openbare orde door de stickers wordt verstoord, zegt zijn woordvoerder op RTV Rijnmond.

Provocatie

Gemeenteraadslid Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam is het eens met de burgemeester. Ze vindt wel dat er sprake is van een 'provocatie'. "Het laat zien dat er wat aan de hand is op Zuid", zegt ze.

De posters van Erdogan op het leegstaande winkelpand werden zondagavond wel weggehaald. Die zouden namelijk onrust veroorzaken bij bewoners van de wijk Hillesluis.

Hoogwerf benadrukt dat de vrijheid van meningsuiting bij het optreden van de autoriteiten een belangrijke rol speelt. "Dus we moeten voorzichtig zijn met wat we wel of niet aanpakken". Maar, zegt ze, de plakacties tonen wel aan dat er spanningen zijn in de wijk. "We hebben een slag verloren op het gebied van integratie. We moeten echt aan de bak!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl