Harrison Ford
NOS NieuwsAangepast

Harrison Ford na bijna-ongeluk met privévliegtuig: ik was afgeleid

De Amerikaanse acteur Harrison Ford was afgeleid en bezorgd over turbulentie van een ander vliegtuig toen hij met zijn privévliegtuig vorige maand bijna in botsing kwam met een passagiersvliegtuig op een vliegveld in Californië. Dat blijkt uit een audio-opname die door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA is vrijgegeven.

"Ik ben een sukkel die op de taxibaan is geland", zegt Ford in de audio-opname tegen een luchtverkeersleider. De 74-jarige Ford landde met zijn vliegtuig niet op de aangewezen landingsbaan, maar zette zijn vliegtuig aan de grond op een taxibaan. Daarbij vloog hij rakelings over een Boeing 737 met meer dan 100 mensen aan boord, die klaarstond om te vertrekken.

Het vliegtuigje dat Ford bestuurt recht boven een Boeing 737

Dat passagiersvliegtuig dat onder me zat, was dat de bedoeling?

Harrison Ford tegen de luchtverkeersleiding, vlak na de landing

Na het incident had Ford nog een keer contact met de luchtverkeersleiding, dit keer telefonisch. In dat gesprek vertelde hij dat hij was afgeleid door de Boeing onder hem, en door de turbulentie die door een ander vliegtuig werd veroorzaakt.

Het is niet de eerste keer dat Ford met zijn vliegtuig problemen veroorzaakt. In 2015 raakte hij gewond toen hij met zijn vliegtuig crashte op een golfbaan in Los Angeles. En in 1999 maakte hij een noodlanding tijdens een trainingsvlucht, ook in Los Angeles. Zowel zijn instructeur als hijzelf bleef ongedeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl