NOS VoetbalAangepast

Ierland en Wales scoren niet; Servië profiteert

WK-kwalificatie: Ierland-Wales

Ierland heeft in groep D van de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 averij opgelopen tegen Wales. In Dublin kwamen beide landen in een duel niet tot scoren.

In de vorige thuiswedstrijd in de kwalificatieserie boekte Ierland nog een benauwde 1-0 zege op Georgië, maar dit keer kwam het zover net. De bezoekers speelden ruim twintig minuten met tien man na een rode kaart voor Neil Taylor.

De Welshman maakte een snoeiharde tackle op het rechterbeen van Seamus Coleman, die met een zware beenblessure het veld moest verlaten.

Seamus Coleman wordt hard onderuit gehaald door Neil Taylor (r)

Bale

De grootste kans was opvallend genoeg voor het tiental: Gareth Bale was in de slotfase dicht bij de winnende treffer, maar zijn schot zeilde net langs de verkeerde kant van de paal.

Wales, net als Ierland actief op het afgelopen EK, speelde al voor de vierde keer gelijk.

Dusan Tadic na het maken van de 1-1

Servië profiteert

Eerder op de avond behield Servië de ongeslagen status en daardoor gaat het nu aan de leiding in de poule. De koploper in groep D won in Tbilisi met 3-1 van Georgië en loste daardoor Ierland af als koploper.

Servië kwam in de Georgische hoofdstad wel vroeg op achterstand. Dusan Tadic (ex-Twente) trok de stand kort voor rust gelijk uit een strafschop. In de tweede helft bezorgden Aleksandar Mitrovic en invaller Mijat Gacinovic met hun doelpunten Servië de winst.

Oostenrijk niet in de fout

Oostenrijk had het thuis lange tijd behoorlijk lastig met Moldavië, dat pas één punt heeft verzameld. Pas een kwartier voor tijd brak Marcel Sabitzer de ban en in de laatste minuut maakte Martin Harnik er 2-0 van.

De Oostenrijkers hebben na vijf speelronden al twee nederlagen achter hun naam staan en konden zich dus niet nog een misstap permitteren.

De stand in groep D

Servië5-1112-6
Ierland5-117-3
Wales5-78-4
Oostenrijk5-78-7
Georgië5-24-8
Moldavië5-22-13

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl