David Silva juicht de openingsgoal tegen Israël

Spanje en Italië blijven op WK-koers

Spanje en Italië zijn ook na vijf wedstrijden in de WK-kwalificatiereeks nog ongeslagen. De Spanjaarden boekten een eenvoudige 4-1 zege op Israël en behouden daarmee de koppositie in groep G. Italië won met 2-0 van Albanië en heeft daardoor evenveel punten, maar een minder doelsaldo dan Spanje.

WK-kwalificatie: Spanje-Israel

Waar Israel in Gijón in het begin wat kansjes liet liggen, was Spanje stukken meedogenlozer. David Silva opende in de dertiende minuut de score met een schot door de benen van de doelman. Vlak voor rust werd het door een rollertje van Vitolo 2-0.

De tweede helft was zes minuten oud toen Diego Costa met zijn hoofd goed was voor de derde Spaanse treffer. Israël wist een kwartier voor tijd via Lior Refaelov nog wel de eretreffer op het scorebord te krijgen. Twee minuten voor tijd werd maakte invaller Isco er met een bekeken rollertje nog 4-1 van.

WK-kwalificatie: Italië-Albanië

Italië boekte in Palermo een zakelijke zege op Albanië. De Azzurri wonnen met 2-0. Doelman Gianluigi Buffon wist het Italiaanse doel in zijn duizendste wedstrijd schoon te houden.

In de twaalfde minuut kwamen de Italianen vanaf de strafschopstip op voorsprong. Andrea Belotti werd gevloerd, Daniele De Rossi schoot koeltjes de strafschop binnen.

In de tweede helft werd de wedstrijd tien minuten stilgelegd nadat Albanese uitsupporters een grote hoeveelheid vuurwerk hadden afgestoken. Toen de rook weer was opgetrokken en de wedstrijd hervat, tekende Ciro Immobile met een knappe kopbal voor de 2-0 van Italië.

WK-kwalificatie: Liechtenstein-Macedonië

Onderin de groep wist Macedonië zijn eerste punten van deze WK-kwalificatiereeks binnen te slepen. In en tegen Liechtenstein werd een 3-0 overwinning geboekt. Voor rust scoorde Boban Nikolov, na rust tekende Ilja Nestorovski voor twee goals. Dat hadden er drie kunnen zijn, maar in de slotminuut miste Nestorovski een penalty.