Een kopduel tussen PSV-speelster Myrthe Moorrees en Ajax-routinier Anouk Hoogendijk

Eredivisie vrouwen: eerste seizoensnederlaag Ajax

In de eredivisie voor vrouwen is Ajax tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. PSV was in Eindhoven met 1-0 te sterk voor de koploper.

Het enige doelpunt viel na twintig minuten. Kirsten Koopmans was namens PSV de matchwinner. Daphne Koster viel bij Ajax even later geblesseerd uit.

PSV blijft ondanks de zege vierde. Ajax blijft ondanks de nederlaag ruim koploper in de eredivisie.

Kampioenspoule

Beide clubs zijn al zeker van deelname aan de kampioenspoule. Dat geldt ook voor ADO Den Haag en FC Twente, die zaterdag in actie komen. De kampioenspoule gaat na de 21ste speelronde van start. Het puntenaantal van de top-4 wordt dan gehalveerd.

In de onderste helft van de eredivisie was er eindelijk weer eens iets te juichen voor PEC Zwolle. De hekkensluiter won met 4-3 van Telstar en boekte daarmee pas zijn tweede overwinning in twintig competitieduels.

En ook de nummer voorlaatst had een prima avond: Achilles'29 legde sc Heerenveen over de knie en stuurde de Friezinnen met een 5-0 nederlaag naar huis.

Stand eredivisie vrouwen per 24-1