In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Eis: tien jaar cel voor man die eigen dochter zwanger maakte

Tegen een 52-jarige man uit Herkenbosch is vandaag tien jaar gevangenisstraf geëist. André H. zou zijn dochter jarenlang hebben misbruikt. Ook maakte hij haar zwanger.

De incest met zijn dochter begon volgens het Openbaar Ministerie in 2002 toen het kind 14 jaar oud was. De verkrachtingen eindigden volgens het OM in 2014.

Baby

In 2011 kreeg het slachtoffer een kind. Ze was toen 23 jaar oud. H. ontkende de vader te zijn en wees zijn broer aan als mogelijke vader.

Maar dna-onderzoek toonde aan dat H. wel degelijk de vader van het kind is. Hij is daarvan dus zowel de vader als de opa, schrijft 1Limburg.

Geweld

De dochter, die inmiddels op een geheim adres woont, deed in 2014 aangifte. Ze verklaarde dat ze sinds 2000 gedwongen werd tot seks met haar vader en met dieren. Hij sloeg haar naar eigen zeggen vaak.

Ze was bang en durfde geen nee te zeggen. "Als ik niet wilde, sloeg hij en dwong hij me, en achteraf kreeg ik opnieuw slaag", verklaarde ze bij de politie. Voor ze haar kind kreeg, onderging ze twee abortussen.

Advocaat wil vrijspraak

H. ontkende voor de rechtbank alle aantijgingen. Wel gaf hij toe vanaf de 21ste verjaardag van zijn dochter seks met haar te hebben gehad, op vrijwillige basis. Hij verzekerde geen geweld te hebben gebruikt.

De verdediging vroeg om vrijspraak. De advocaat van H. sprak van een valse en onbetrouwbare aangifte. Voor haar 21ste was er volgens de verdediging geen sprake van seks tussen vader en dochter.

De rechter doet op 7 april uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl