Gianluigi Buffon
NOS VoetbalAangepast

Parma, Juventus en Italië: vanavond duizendste duel Buffon

Doelman Gianluigi Buffon maakt zich op voor zijn duizendste voetbalwedstrijd als prof. Die mijlpaal bereikt hij vrijdagavond als de 39-jarige veteraan in Palermo het doel verdedigt van Italië in het WK-kwalificatieduel met Albanië.

De aanvoerder van Italië en Juventus, inmiddels 39 jaar, speelde zijn eerste officiële wedstrijd als 17-jarige bij Parma. Dat was in november 1995.

Duizend keer Buffon; de mooiste reddingen

Afscheid als Zidane

Buffon draagt voor de 168ste keer het shirt van de nationale ploeg. Hij speelde in zijn twintigjarige loopbaan 220 wedstrijden voor Parma en 612 voor zijn huidige club Juventus. "Het enige wat ik met zekerheid kan zeggen, is dat er niet nog eens duizend duels zullen volgen", aldus de Italiaan. "De spannendste wedstrijden zijn altijd de eerste, of dat nu voor het nationale elftal is of in de Serie A."

Eerder meldde Buffon dat hij een punt achter zijn carrière zou zetten na het WK voetbal in Rusland, volgend jaar, maar inmiddels is hij minder stellig. "Ik weet het nog niet. Misschien dat ik mijn laatste wedstrijd afsluit met een kopstoot, net als Zinedine Zidane", zei hij met een knipoog.

Gianluigi Buffon redt voor Parma tegen Lazio Roma (1999)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl