De ministers Dijsselbloem en Kamp bij de oprichting van de nationale financieringsinstelling in februari.
NOS NieuwsAangepast

Demissionair kabinet tevreden met cijfers economie

Het demissionaire kabinet van VVD en PvdA is blij met de laatste cijfers over de economie. "De conclusie is dat het ons gelukt is de economie op orde te krijgen", zegt VVD-minister Kamp van Economische Zaken. "Dat geld kan besteed worden aan waar het voor bedoeld is en dus ten goede komen van de mensen."

Ook PvdA-minister Dijsselbloem is tevreden omdat de economische groei nog hoger is dan verwacht en het CPB ook de komende jaren overschotten verwacht. "Het bedrijfsleven moet nu kijken of er meer loonruimte is. Ik zou zeggen ja." Ook ziet hij ruimte voor het oplossen van "maatschappelijke vraagstukken".

Lastenverlichting

"Je zou ook een lastenverlichting door kunnen voeren", zegt minister Kamp. Maar dat oordeel laat hij aan de onderhandelaars van een nieuw kabinet.

Dijsselbloem vindt wel dat een groot deel van het geld gebruikt moet worden om de staatsschuld verder af te lossen. "Nederland is een open economie en gevoelig voor internationale schokken", zegt Dijsselbloem. "Als de rente omhoog gaat, hakt dat meteen weer in onze begroting."

Bitter

De minister van Financiën zegt op een vraag van een journalist, dat hij niet van plan is om zuur of bitter te worden nu zijn partij niet kan meegenieten van het economische succes in een volgend kabinet.

Ook PvdA-minister Asscher reageert op Twitter opgetogen op de cijfers.

Dijsselbloem en Kamp zijn blij met economische groei

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl