Johan Cruijff in 150 goals: een eerbetoon

14 mooie goals van Nummer 14

Een jaar geleden overleed Johan Cruijff. De voetbalwereld stond vorig jaar massaal stil bij het overlijden van de grootmeester. Nu resteert de herinnering aan een speler die als geen ander de schoonheid van het spel wist uit te dragen. Dat blijkt onder meer uit de vele kunstzinnige, artistieke en onmogelijke doelpunten die Cruijff wist te maken.

Vanaf het moment in de eerste helft jaren 60 dat zijn naam voor het eerst op het wedstrijdformulier prijkte tot het moment dat hij midden jaren 80 voor het laatst aan de aftrap stond, Johan Cruijff wist altijd en overal de weg naar het doel te vinden.

Eerbetoon

Vandaag, exact een jaar na zijn overlijden, brengt NOS Sport een eerbetoon aan de grootste voetballer die ons land heeft voortgebracht. In een ruim vijftig minuten durende montage zet de NOS de honderdvijftig doelpunten van Johan Cruijff die op beeld bewaard zijn gebleven op een rij.

Van de solo tegen Benfica tot de 'vliegende goal' tegen Brazilië en van de kopbal tegen Internazionale tot de lob tegen Haarlem.

Goal, goal, goal: 150 x Johan Cruijff

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl