Bloemen op de plek van het ongeval.
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Werkstraf voor agent die vrouw (18) doodreed

Een agent die in 2013 in Eindhoven een 18-jarige vrouw doodreed, heeft in hoger beroep een taakstraf gekregen van tachtig uur. Ook raakt hij zijn rijbewijs kwijt voor een periode van zes maanden, meldt Omroep Brabant.

Het ongeluk gebeurde toen de agent met een arrestatieteam onderweg was naar een noodsituatie en met hoge snelheid door rood reed. Op een kruising raakte hij de vrouw op haar scooter. Zij overleed ter plaatse.

Hoger beroep

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de man alleen tot een rijontzegging van een half jaar. Zowel het Openbaar Ministerie als de advocaat van de man ging in hoger beroep. Ze eisten vrijspraak omdat de agent zich als lid van een arrestatieteam aan alle voorschriften zou hebben gehouden.

Het gerechtshof in Den Bosch vindt dat de man zijn snelheid had moeten aanpassen. Toch is hem niet de maximale taakstraf van 240 uur opgelegd.

Het hof spreekt van verzachtende omstandigheden. De verdachte heeft spijt betuigd, leefde mee met de nabestaanden en is zelf ook "behoorlijk kapot" van de dodelijke aanrijding.

Advertentie via Ster.nl