Johan Cruijff wordt geeerd in Barcelona
NOS VoetbalAangepast

Oud-voorzitter overleden; Barcelona stelt 'Cruijff-moment' uit

Morgen is het een jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. In Amsterdam zoeken ze nog steeds naar een passend eerbetoon, in Barcelona zijn ze er al uit. Hij krijgt daar een standbeeld of een herdenkingsmuur.

Welke van de twee, dat zou vandaag bekendgemaakt worden, maar de persconferentie is verplaatst naar zaterdag vanwege het overlijden van oud-voorzitter Agusti Montal Costa. Dat is de man die Cruijff in 1973 van Ajax naar Barcelona haalde.

Montal overleed gisteren op 82-jarige leeftijd en wordt vandaag al begraven.

1973: Montal haalt Cruijff naar Barcelona

Barcelona wil met een standbeeld of een herdenkingsmuur de nalatenschap aan Cruijff levend houden. Het stadion zal nooit zijn naam dragen, iets wat bij de Amsterdam Arena mogelijk wel gebeurt, maar dat wordt tot ergernis van Jordi Cruijff nog steeds niet concreet.

Alles gebeurt in stilte

"Camp Nou wordt nooit het Johan Cruijff Stadion", zegt NOS-verslaggever Joep Schreuder, die in Barcelona is. "De lijfspreuk hier is: Barcelona is meer dan een club. Dat betekent dat de club groter is dan welk persoon dan ook, dus ook Cruijff."

"Men benadrukt dat alles in goede harmonie gaat tussen de club en de familie Cruijff. Alles gebeurt in stilte. Discreet. Allemaal om de geschiedenis van Cruijff levend te houden."

Oud-voorzitter overleden; Barcelona stelt 'Cruijff-moment' uit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl