Georginio Wijnaldum wil zijn goede prestaties bij Liverpool een vervolg geven bij Oranje
NOS VoetbalAangepast

Wijnaldum: bij Oranje geen ruimte voor ego's

Bescheiden als altijd staat Georginio Wijnaldum de volgers van het Nederlands elftal te woord. Verwacht van hem geen verbale uitspattingen of pittige uitspraken. De middenvelder mag dan inmiddels een grote meneer zijn bij Liverpool, hij voelt zich bij Oranje nog steeds 'gewoon' Wijnaldum.

"Liverpool, dat klinkt anders voor de mensen. Dat heb ik wel gemerkt. Maar ik ben nog dezelfde speler. Natuurlijk heb ik wel stappen gemaakt, maar het is niet zo dat ik hier binnenkom met de gedachte dat ik gestegen ben in de hiërarchie. Daar denk ik ook niet eens aan. Ik ben hier om succes te boeken met het team", vertelt Wijnaldum.

Bulgarije-uit, daar is het om te doen. Een overwinning is noodzakelijk voor Oranje, om goed perspectief te houden op deelname aan het WK in 2018. "Daarbij is er geen ruimte voor ego's", zegt Wijnaldum resoluut. "We moeten winnen van Bulgarije, er zijn geen excuses. Het WK halen, dat is het belangrijkste."

Tijdens de woensdagtraining slaat de schrik Wijnaldum even om het hart. Na een duel met Stefan de Vrij komt hij ten val, waarna hij op ongelukkige wijze een schop tegen zijn achterhoofd krijgt van Bruno Martins Indi, die Wijnaldum niet meer kan ontwijken.

"Toen ik opstond werd ik misselijk en kreeg ik het gevoel dat ik moest overgeven. De dokter haalde me meteen van het veld. Gelukkig gaat het nu weer wat beter, de misselijkheid trok snel weg, dus er is geen probleem voor zaterdag", zegt Wijnaldum opgelucht.

Georginio Wijnaldum grijpt naar zijn hoofd als hij per ongeluk een schop heeft gekregen van Bruno Martins Indi

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl