Mario Cipollini

'Super Mario' Cipollini is na keizer nu ook Abraham

Mario Cipollini heeft vandaag Abraham gezien. De 50-jarige 'keizer van de sprint' behaalde in zijn carrière 191 overwinningen bij de profs, waaronder twaalf etappes in de Tour, 42 etappes in de Giro en 3 etappes in de Vuelta. In 2002 werd hij wereldkampioen op de weg.

Maar Cipollini stond ook bekend om zijn wonderlijke modesmaak. 'Super Mario' nam het niet zo nauw met de kledingvoorschriften en kreeg regelmatig geldboetes opgelegd vanwege een afwijkende outfit.

De bijnaam 'keizer van de sprint' nam Cipollini bij de Tour de France in 1999 letterlijk. Vlak voor een etappe trok hij de bijbehorende kledij aan. Ook verscheen hij eens in een 'spierenpak' aan de start en reed hij een tijdrit van de Giro in een compleet roze pak.

1999: Cipollini verschijnt in keizerkostuum bij de start

Naaktfoto op FB

Vorig jaar baarde Cipollini nog opzien met een naaktfoto op Facebook. De Italiaan nam op ludieke wijze wraak op de kritiek dat hij geen helm draagt bij het fietsen. Hij plaatste een foto waarop hij naakt op de fiets zit, maar wel een helm draagt.

Het was niet altijd winnen en lachen met Cipollini. In 2013 kwam de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport met het verhaal dat hij klant was bij de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes.

De voormalig wielrenner zou in 2002, 2003 en 2004 onder andere epo, bloedtransfusies en hormonen door Fuentes voorgeschreven hebben gekregen.

2010: Cipollini geeft rondleiding in villa

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl