In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Nijmeegs ziekenhuis test honderden oud-patiënten op MRSA

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen roept enkele honderden patiënten op om zich te laten testen op de MRSA-bacterie.

Vorige week werd bekend dat bij vier patiënten MRSA was aangetroffen. Het ziekenhuis wil weten of de bacterie zich verder heeft verspreid. Alle patiënten die na 1 februari hebben gelegen op een afdeling waar de bacterie is aangetroffen, krijgen een brief.

Wattenstokjes

De patiënten krijgen een setje met wattenstokjes opgestuurd met de vraag een uitstrijkje af te nemen en dat op te sturen naar het ziekenhuis.

"Ze kunnen het kweekje van mond, neus en perineum ook bij ons komen afleveren", zegt een woordvoerder van het ziekenhuis tegen Omroep Gelderland. "Als wij de bacterie vinden, worden mensen direct op de hoogte gebracht."

Patiëntenstop

De bacterie is tot nu toe geconstateerd bij patiënten van twee verpleegafdelingen. Voor deze afdelingen is tijdelijk een patiëntenstop ingesteld.

De MRSA-bacterie is voor gezonde mensen ongevaarlijk, maar kan wel riskant zijn voor mensen met een verminderde weerstand. Infectie kan onder meer leiden tot longontsteking of bloedvergiftiging. De bacterie is resistent voor veel antibiotica.

Advertentie via Ster.nl