Vincent Janssen en Bas Dost
NOS VoetbalAangepast

Janssen of Dost? Blind heeft zijn keuze al gemaakt

De grote vraag voor het WK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal zaterdag met Bulgarije is wie er in de spits staat: vaste keuze Vincent Janssen of de man in vorm Bas Dost? Bondscoach Danny Blind heeft zijn keuze al gemaakt.

"Ik ben er wel uit, maar daar ga ik hier niet over uitweiden", liet hij weten op een persconferentie in Huis ter Duin. "De een, daar is genoeg over gezegd, en de ander is hot. En dat is prettig voor mij. Of ik er al heel lang uit ben? Nou ja, dat is voor mij hetzelfde: dat ik er uit ben."

Kan hij nog wel om Dost heen? "Ik ga niet iemand opstellen omdat ik dan minder hoon over me heen krijg. Ik ben blij met twee spitsen. Meer zeg ik niet."

Janssen of Dost? Blind heeft zijn keuze al gemaakt

Arjen Robben sluit vanavond bij de groep aan, maar zal nog niet meetrainen omdat hij licht geblesseerd is. "Een klein probleempje. Er zit een zwelling op zijn wreef omdat er dit weekend iemand op is gaan staan. Dat is vervelend, maar meer niet."

Tijdens een vlucht met Bayern nam de zwelling toe en daarom is er besloten dat Robben maandag niet meteen weer het vliegtuig in zou stappen naar Nederland. "De uitgangspositie is dusdanig dat hij gewoon inzetbaar is, maar misschien dat hij morgen nog apart zal trainen."

Blind vertelt waarom Robben later komt

De knieblessure van Stefan de Vrij "ziet er goed uit", volgens Blind. Hij kan waarschijnlijk spelen op zijn vaste plaats rechts in het centrum van de verdediging.

Naast hem komt dan Bruno Martins Indi, Wesley Hoedt of Nick Viergever. "Matthijs de Ligt zal in principe niet starten, nee", zei Blind.

Nog een: Cillessen of Zoet?

In het doel staat de bondscoach ook voor een lastige keuze tussen Jasper Cillessen die bij Barcelona niet speelt of PSV'er Jeroen Zoet, die weinig vertrouwen geniet van Blind. "Ook daar ben ik uit, maar ook dat maak ik later bekend."

Wie staat er in de spits tegen Bulgarije?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl