Een politiekonvooi eerder deze maand in de Mexicaanse deelstaat Veracruz, die als zeer gewelddadig bekendstaat
NOS NieuwsAangepast

Journalist op straat doodgeschoten in Mexico

In de Mexicaanse deelstaat Veracruz is een journalist op straat doodgeschoten door een man die hem opwachtte toen hij met zijn vrouw en zoon een restaurant verliet in de buurt van de stad Cordoba. De dader is ontkomen.

Het slachtoffer, Ricardo Monlui, is de elfde journalist die in de afgelopen zes jaar is vermoord in Veracruz. De deelstaat aan de Golf van Mexico wordt geplaagd door drugsgerelateerd geweld en corruptie.

Het motief voor de moord is nog niet bekend. Mexico geldt op het continent als het gevaarlijkste land voor journalisten, waarbij Veracruz de kroon spant. De deelstaat is onder meer in de greep van uiterst gewelddadige drugsbendes.

Verdwenen gouverneur

Monlui (57) was voorzitter van de regionale persvereniging. Daarnaast was hij columnist voor twee kranten en een politiek magazine.

De gouverneur van Veracruz, Miguel Yunes, liet zijn afschuw blijken over de jongste moord. Hij trad aan in december nadat zijn voorganger Javier Duarte spoorloos was verdwenen. Duarte wordt gezocht door justitie; hij zou zich hebben verrijkt met publiek geld en wordt onder meer verdacht van verduistering en corruptie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl