Karim Benzema heeft Real Madrid op 1-0 gezet

Real wint met moeite van Athletic

In de Primera División heeft koploper Real Madrid geen fouten gemaakt in het uitduel met Athletic Club. Real won, zij het moeizaam, met 2-1. Door de overwinning heeft de Koninklijke vijf punten voorsprong op nummer twee FC Barcelona, dat zondag in actie komt.

Real was voor rust de baas in Bilbao en na 25 minuten tekende Karim Benzema voor de 1-0. De Fransman tikte de bal simpel binnen, nadat Cristiano Ronaldo de bal panklaar voor hem had neergelegd.

Sergio Ramos kreeg een goede kans op de 2-0, maar vallend kopte hij net naast. Na ruim een uur werd het even spannend toen Aritz Aduriz met een kopbal voor 1-1 zorgde.

Drie minuten later stond Real echter alweer op voorsprong. Casemiro schoot, weer op aangeven van Ronaldo, aan de andere kant de 2-1 langs de uitglijdende doelman Kepa Arrizabalaga binnen.