NOS VoetbalAangepast

Streppel: zonder goede mentaliteit heb je hier niets te zoeken

Na veel praten staat Heerenveen op scherp

Zondag om 12.30 uur ontvangt sc Heerenveen in eigen huis koploper Feyenoord. Een mooi moment om af te rekenen met de slechte periode.

Het contrast is groot. Halverwege het seizoen stond sc Heerenveen op een prachtige vierde plaats. En dat niet alleen: de Friezen legden prachtig aanvallend voetbal op de mat. Dit kalenderjaar is het anders. Heerenveen zakte ver weg, met als voorlopig dieptepunt de 4-1 nederlaag bij Excelsior van afgelopen weekend.

'Hebben elkaar laten vallen'

"Het was de eerste keer dat we elkaar hebben laten vallen", reageert trainer Jurgen Streppel. "Van fouten maken word je beter, maar je hebt wel een goede mentaliteit nodig om het maximale eruit te halen. Anders heb je hier niks te zoeken."

Heerenveen verloor na de winterstop vijf eredivisiewedstrijden, één meer dan in de eerste competitiehelft. Alleen Excelsior (7) en ADO Den Haag (5) haalden minder punten in 2017 dan Heerenveen (8).

Henk Veerman

Supersub Veerman langer bij Heerenveen

Toch was er afgelopen week ook goed nieuws te melden uit Heerenveen. De club lichtte de optie in het contract van Henk Veerman, waardoor de aanvaller ook de komende twee seizoenen deel uitmaakt van de selectie.

Cultheld Veerman kwam dit seizoen achttien keer in actie, maar stond geen enkele keer in de basis. Hij maakte wel vijf doelpunten. En laat Feyenoord nou net zijn favoriete tegenstander zijn. De 26-jarige aanvaller scoorde tegen Feyenoord vorig seizoen drie keer, meer dan tegen iedere andere tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl