De vrouwen van Ajax mochten zes keer juichen

Vrouwen Ajax halen uit, concurrentie loopt averij op

Ajax heeft in de eredivisie voor vrouwen uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De koploper won zelf met ruime cijfers (6-1) van Achilles '29, terwijl achtervolgers FC Twente en ADO Den Haag niet tot winst kwamen.

In eigen huis kwam Ajax geen moment in de problemen en halverwege de wedstrijd stond het al 4-0. In de tweede helft leek Ajax het wel te geloven en daardoor bleef de schade beperkt voor de bezoekers, die met 67 tegentreffers de meest gepasseerde defensie hebben.

Ajax, FC Twente, ADO en PSV zijn al zeker van deelname aan de kampioenspoule. Die gaat na de 21ste speelronde van start en het puntenaantal van de vier clubs wordt gehalveerd.

Dramatische start

FC Twente kende een dramatische start. Na zeven minuten leidde hekkensluiter PEC Zwolle in Enschede al met 2-0. Vervolgens nam Ellen Jansen de thuisploeg bij de hand. Met twee treffers bracht zij het duel weer in evenwicht. De gelijkmaker viel een kwartier voor tijd, maar tot een winnend slotakkoord bleek Twente daarna niet meer in staat.

Ondanks het puntenverlies schoof FC Twente toch op naar de tweede plek. ADO Den Haag liet zich namelijk in eigen huis met liefst 7-1 te kijk zetten door Telstar. Bij Telstar scoorde Katja Snoeijs vier keer.