In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Jaar cel voor inrijden op agent in Utrecht

Een 23-jarige man uit Utrecht heeft een jaar cel gekregen, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, voor het inrijden op een politieagent. Ook mag hij een jaar lang niet meer achter het stuur stappen van de rechter.

De man kreeg vorig jaar in Utrecht een stopteken van een agent die hem staande wilde houden. In plaats van te stoppen, verhoogde de man zijn snelheid en reed op de agent in. Die wist op tijd opzij te springen en werd daardoor niet geraakt.

De bestuurder botste wel op een andere auto, waarvan de inzittenden gewond raakten. Daarna reed hij door. Toen de man even later aangehouden werd, verzette hij zich hevig. Een politieagent kwam daarbij ten val, waarbij hij gewond raakte aan zijn sleutelbeen.

Verplichte behandeling

De rechtbank meent dat er door het gebrekkige beoordelingsvermogen van de man kans op herhaling is. Hij moet zich daarom verplicht laten behandelen en begeleiden door de reclassering.

Omdat de man bovendien nog in een proeftijd zat, moet hij ook een voorwaardelijke straf uitvoeren. Dat gaat om een taakstraf van dertig uur, meldt RTV Utrecht.

Advertentie via Ster.nl