Geert Wilders op een markt in Spijkenisse
NOS NieuwsAangepast

Wilders weer de straat op voor campagne

PVV-leider Wilders gaat de straat weer op. Hij hervat de openbare campagneactiviteiten. Vorige week schortte de PVV de publieke campagne op omdat Wilders vraagtekens had bij zijn veiligheid. Een agent die betrokken was bij zijn beveiliging, was opgepakt vanwege lekken.

Nu schrijft Wilders: "De kiezer wil ons zien en wij de kiezer ook! De veiligheidsrisico's zullen tot het minimum worden beperkt." Hij gaat de komende week op verschillende plekken in het zuiden van het land flyeren. Ook gaat hij op bezoek bij een dierenasiel.

Max en Radio 538

Wilders had vorige week al gezegd dat hij de televisiedebatten die hij toegezegd had gewoon zou doen. Vandaag werd bekend dat hij ook nog voor interviews langs gaat bij omroep Max en Edwin Evers van Radio 538. De nummer 2 van de PVV, Fleur Agema, schuift vanavond aan bij Pauw en Jinek.

De laatste tijd daalt de PVV in de peilingen. In de Peilingwijzer staat de partij op 22 tot 26 zetels. Eind vorig jaar was dat nog 30 tot 34 zetels.

Geen toelichting

Het kabinet heeft steeds gezegd dat Wilders veilig campagne kan voeren. Wilders zelf zei vorige week dat hij de Dienst Bewaken en Beveiligen niet meer helemaal kon vertrouwen. Het ging hem niet alleen om zijn eigen veiligheid, maar ook om die van zijn aanhangers die naar de bijeenkomsten komen.

Vandaag werd bekend dat het beveiligingsteam van Wilders is uitgebreid met leden van een speciale eenheid van Defensie. Het gaat om marechaussees van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB).

Wilders wil desgevraagd niet verder toelichten waarom hij nu besloten heeft om toch weer op campagne te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl