-
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Inbraakgolf bij Utrechtse scoutingclubs

Clubhuizen van scoutings op de Utrechtse Heuvelrug zijn de afgelopen dagen doelwit van inbrekers geweest. Onder andere Doorn, Amerongen, Zeist en Driebergen zijn doelwit geweest. Bij de club in Doorn is geld buitgemaakt.

Volgens RTV Utrecht lijkt het erop dat de dieven uit waren op collectebussen. Kinderen van de scoutingclubs hebben deze week gecollecteerd voor Jantje Beton. De regionale omroep sprak met Robbert Jan Meijer, voorzitter van de scouting regio Utrechtse Heuvelrug.

Er zijn ruiten ingegooid, sloten en luiken die geforceerd zijn. Schade die je krijgt als mensen een gebouw proberen binnen te komen.

Robbert Jan Meijer, voorzitter scouting Utrechtse Heuvelrug

Volgens hem is de schade groot: "Er zijn ruiten ingegooid, sloten en luiken die geforceerd zijn. Schade die je krijgt als mensen een gebouw proberen binnen te komen."

De scoutinggroep in Hilversum is ook slachtoffer geworden van een inbraak. Dieven stalen daar een groot deel van de opbrengst. Jantje Beton raadt aan alle organisaties die meedoen met de collecte aan de bussen te verstoppen en de bewaarplek geheim te houden.

Dertig volle collectebussen waren verspreid verstopt waardoor niet alle opbrengsten zijn gestolen, zegt een woordvoerder van de scoutingclub in Hilversum tegen NH Nieuws. Toch hebben de inbrekers een aanzienlijk bedrag meegenomen.

Advertentie via Ster.nl